Malzemeler
3 adet orta boy patates
1 küçük boy rendelenmiş veya çok minik doğranmış soğan
1/2 cup haşlanmış bezelye
1/2 cup rendelenmiş cheddar peyniri
1/2 cup rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı, ve ekstra 1 tatlı kaşığı daha
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kadar ince doğranmış dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı
- Patateslerin kabuklarını bir fırça ile yıkayıp iyice temizleyin. Alüminyum folyoya sarın ve 200 derecedeki fırında pişirin. Patateslerin büyüklüğüne ve çeşidine göre pişme süresi değişecektir. İlk yarım saatten sonra bıçak batırarak kontrol edin ve gerekirse iyice yumuşayana dek pişirmeye devam edin.
- Pişen patatesleri fırından çıkarın ve her birini uzunlamasına ikiye kesin.
- Bir tatlı kaşığı ile kabukları biraz etli kalacak şekilde içlerini oyun. Buradan çıkan parçaları bir kaseye alın.
- İçlerini oyduğunuz her parçaya biraz tereyağı sürün.
- Küçük bir tavada rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ve rendelenmiş sarımsağı tereyağında biraz pişirin.
- Kasedeki patates parçalarına biraz tuz ve karabiber ekleyip çatalla ezerek püre yapın. Tavadaki soğan-sarımsak karışımını, ekstra 1 tatlı kaşığı tereyağını, bezelyeleri, dereotunu ve kaşar peynirinin bir kısmını ekleyip iyice karıştırın.
- Bu karışımı bütün patates kabuklarına doldurun. Kalan kaşar peyniri ve cheddarı karıştırıp her birinin üzerine serpiştirin.
- Tekrar 200 derecedeki fırına verip peynirler iyice eriyene dek bekletin.
- Sıcak servis edin.
Sevgiler..
Muhtesem görünüyor,ellerinize saglikk..
YanıtlaSilBayıldım patateslere, şahane!!!
YanıtlaSiloh oh nefis valla :) özellikle eşim patatesi fırınlamayı çok sever.Ve eminim bu tarife bayılır.Ellerine sağlık şekerim,sevgilerimle :)
YanıtlaSilcok lezzetlı bır tarıf olmus ellerınıze sağlık
YanıtlaSilNursen Aksoy, teşekkürler.
YanıtlaSilLezzetli Sanatlar, beğenmenize sevindim.
Şule Yanık, fırında gerçekten harika oluyor. Beğenirsiniz umarım denerseniz.
Selma Tamer, teşekkürler, sevgiler.