Benim için her yeni hafta, aynı zamanda yeni bir hafta sonu demek. Ve ben hafta sonlarını çok severim bildiğiniz üzere :) Çok gezip tozmasam da arada bir dışarı çıkmak, evde vakit geçirmek, mutfağa girip çıkmak, odamda kendi halimde dizi, müzik vs. bir şeyler izlemek, keyfim yerindeyse DIY projeleri incelemek / yapmak hafta sonlarımın tadı. Tüm bunların yanında evde vakit geçirmek demek mutfakta yeni bir şeyler denemek.. Her zaman başarılı olmasam da yeni tarifleri denemeyi, dünya mutfaklarından yapabileceğim lezzetleri, -tabii ki Türkiye şartlarında, denemeyi seviyorum. Klasik tencere yemeği pişirmeyi pek sevmediğim için de denemelerim genellikle pc, tv başında atıştırmalık, yeni lezzetler oluyor.
Geçen haftalarda da Meksika mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Tavuklu Taco'yu denedim. Sandviçleri, ekmeğin, lavaşın arasını doldurup yemeyi seven biri olarak bana kesinlikle hitap eden bir tür tacolar. Tabii yine Türkiye şartlarında :)
Taco'nun da bizim dürümlerimiz gibi birçok çeşidi olduğunu, kıymayla, et parçalarıyla, didilmiş tavukla veya ızgara tavukla yapılabildiğini de öğrenmiş oldum. Kullanılan tortilla ekmeği de değişebiliyor tabi. Genellikle salsa ve ekşi krema ile servis ediliyor. Aslında taco, evlerde yapılmasıyla ve Amerika ve Avrupa'ya yayılmasıyla çeşitleniyor. Meksika'da sokaklarda, restoranlarda yapılan tacoların çok daha farklı olduğunu düşünüyorum. Birgün yerinde yemek kısmet olur umarım :)
Benim denemem de malzemeler biraz değişikliğe uğradı. Mesela salsam, salatalık eklememle çoban salsa oldu biraz :) Ya da alıp da kasada unuttuğum krema yüzünden ekşi krema yerine ekşi yoğurt kullandım :) ve lime yerine limon :) Jalapeno yerine acı sivri biber.. Oldu mu? Onu da Meksikalı ablalarımıza sormak lazım ;)
Tavuklu Taco
Malzemeler
1 kemikli tavuk göğüs
1 soğan
1 küçük kutu mısır
1 acı sivri biber, ince doğranmış
1 çay brd. domates püresi (hazır veya kendi yaptığınız)
Yarım demet doğranmış maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Salsa için
2 küçük domates
1 acı sivri biber
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
Maydanoz
Yarım limonun suyu
Üzerine serpiştirmek için
Rendelenmiş cheddar peyniri
İnce kıyılmış göbek
İnce kıyılmış yeşil soğan
Ekşi krema (bir kutu kremaya 1 yemek kaşığı limon suyu veya bir kase yoğurda çok az limon suyu ekleyerek kullanabilirsiniz)
12 adet tortilla (küçüklerinden)
Yapılışı
- Tavuk göğsünü soğanla birlikte üzerini geçecek kadar su dolu tencerede 45 dk haşlıyoruz.
- Haşlanan tavuğu kemiğinden ayırıp, iki tane çatal kullanarak didiyoruz.
- Bir tencerede sıvıyağda ince doğanmış sivri biberi kavuruyoruz. minik doğranmış sarımsakları da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domates püresini ekleyip karıştırıyoruz.
- Didilmiş tavuğu da tencereye ekleyip, çok ince kıyılmış maydanozu, tuzunu, karabiberini koyduktan sonra iyice karıştırıyoruz. Bu aşamada mısırı da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz mısırı aynı olarak üzerine de serpebilirsiniz.
- Salsa için domatesi ve soğanı küp küp doğrayıp, sivri biberi incecik kıyıyoruz. İyice ezilmiş sarımsak ve limon suyuyla bir kasede karıştırıyoruz.
- Tortillaların üzerine tavuklu harçtan koyuyoruz. Üzerine salsa, cheddar, göbek ve yoğurt sos ekleyip servis ediyoruz.
Görüşmek üzere,
Sevgiler.
Super gorunuyor. Ellerinize saglik...
YanıtlaSilSevgiler...
Hım ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilımmm vallahi bi hoş oldum Deniz.Enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bloğunu çok beğendim hepsi birbirinden nefis ve seni takibe aldım bende beklerim sevgiler..
YanıtlaSilÇok güzel olmuş, çok lezzetli olduğu fotoğraflardan anlaşılıyor...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbende çoook severim ah şimdi olsa yesem hiç fena olmazdı :)
YanıtlaSil