Biz iki kızkardeş aynı evde yaşıyoruz. Anne-babamız memlekette. Yaz, kış misafirlerimiz hep olur. Annem-babam gelir, ablalarımız gelir aileleriyle. Dolayısıyla evimiz bir dolar bir boşalır. Kalabalık içindeyken birden yaz sonunda kalırız başbaşa Edi ile Büdü gibi :)
Ama kahvaltılarımıza hep özeniriz. Çünkü tek birgün beraber kahvaltı yapabiliyoruz ve onun da güzel bir sofra olmasına, haftaiçinde özlediklerimizi tüketmeye çalışıyoruz. İkimiz de yumurtayı çok severiz. Ablamı bilmem ama benim özellikle yumurta krizlerim olur. İşten eve zor yetişirim yumurta yiyeceğim diye. Kulağa tuhaf geliyor ama öyle :) Ve yumurtanın ziyan olması katlanamadığım, beni sinir eden tek şey diyebilirim.
Neyse konuyu çok dağıttım. Omlet de sık yaptığım, evde ne varsa ona göre çeşitlendirdiğim bir yiyecek.
O hafta güveç için aldığım mantarlardan epey kalmıştı. Minik minik, tazecik oldukları için mutlaka kullanmalıydım.
Malzemeler
4 yumurta
1 yemek kaşığı un
1/3 su brd. süt
1 adet kırmızı biber, doğranmış
2 adet yeşil sivri biber, doğranmış
Çok küçük bir soğan veya orta boy soğanın yarısı, doğranmış
15-16 adet minik kültür mantarı, doğranmış
1-2 yaprak fesleğen, ince kıyılmış
Tuz, karabiber, kişniş tozu, sarımsak tozu
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yapılışı:
- Soğanı tereyağıyla birlikte büyük bir tavaya alın, 1-2 defa karıştırarak kavurun.
- Soğan çok pişmeden kırmızı biberleri ekleyin.
- Bunlar biraz piştikten sonra sivri biberleri ekleyip kısık ateşte,arada bir karıştırarak 1-2 dk pişirin.
- Mantarları da ekleyip suyunu salana dek pişirin. Karabiber, tuz, bir tutam sarımsak tozu ve bir tutam kişniş tozu ekleyip karıştırın.
- Un ve sütü derin kasede çırpın. 1 yumurtayı ekleyip iyice çırpın.
- Kalan yumurtaları da kırıp güzelce çırptıktan sonra yavaşça tavaya dökün.
- İnce kıyılmış fesleğenleri üzerine serpin.
- Yumurta pişmeye başladığında spatula ile kenarlarından kaldırarak ve ortasından keserek kalan sıvı kısmı da pişirin. En son bütün çevirebiliyorsanız bütün halde, veya servis adedi kadar dilimleyip çevirin. O kısmı da 25-30 saniye kadar pişirip ocaktan alabilirsiniz.
Valla ne yalan söyleyeyim ilk dikkat ettiğim şey fotoğraflar.Ama omlet de enfes gözüküyor hani..
YanıtlaSilEllerine sağlık :)
:) Teşekkür ederim. Ben de ilk fotoğraflara bakarım. Fotoğraf çeker beni zaten o bloga.
Silellerinize saglik afiyetler olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilDeniz'cim ikimizdede yumurta var:)))Ellerine sağlık omlet nefis olmuş sevgiler.
YanıtlaSilEvet, haftasonu için iki seçenek daha çıktı göreceklere :)
SilTeşekkür ederim.
Deniz'ciğim, bu yaptığın omlet hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı.
YanıtlaSilYanına da çay.
Of of of.
Kızarmış ekmek, biraz da peyniiiiir, Aman efendim ne güzel yenir:)
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
yummy it looks delicious
YanıtlaSilHeyyfi, şimdi de olsa da yesek :)) Teşekkürler.
YanıtlaSilFiona, thanks for stopping by.
ellerinize saglik omlet cok harika duruyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silomletin her türlüsüne bayılırım ama mantarlı olanı hiç denememiştim :) ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilOmletde harika görünüyor mantarlı ne leziz olmuştur ellerinize sağlık
YanıtlaSil