25 Nisan 2012 Çarşamba

Bol güneşli Günlere.. /Bulgar Ekmeği

Bugünkü hava bana kendimi o kadar enerjik, o kadar hayat dolu hissettiriyor ki üzüntülerimi unutup kendimi günün enerjisine kaptırmış bulunmaktayım. Halihazırda düzenlenmiş, çekici fotoğraflarım varken bu enerjiyi kullanayım dedim.




Bu tarifi daha önce Lavantin'in  bu yazısında  görmüş ve kesinlikle denenecekler listesine almıştım. Geçenlerde tekrar karşılaşınca haftasonunda hemen denedim. Puf puf, yumuşacık oldular. Diyetime rağmen katların arasına peynir koya koya, bol bol yedim :)

Yapımı gayet kolay.

Bulgar Ekmeği
Malzemeler

1 su brd. ılık süt
1  yemek kaşığı tereyağ/margarin
2 yumurta (1'inin sarısı üzerlerine sürülecek)
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
500 gr un
Katlara sürmek için yumuşak tereyağı/margarin

Yapılışı: Hamur için derin bir kaba unu koyun. Sıcağa yakın ılık süte tozşekeri ve mayayı ekleyip kabarmasını bekleyin. Una 1 yumurtayı ve diğerinin beyazını ekleyin. Tereyağını ve mayalı sütü de ekleyip iyice yoğurun. Yarım saat - 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hazır olduğunda hamuru 4 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı tekrar 4 parçaya kesin ve hafif unlanmış bir zemine dizip, üstlerini temiz bir bezle kapatın.
Devamı aşağıda :)

Afiyet Olsun.
Not: 200 derecede önceden ısıtılmış fırında iyice kabarıp, üstleri kızarana dek pişirin.

2 yorum:

  1. çok güzel olus canım harıka gorunuyor ekmekler ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Puf puf,nefiss görünüyorlar canım..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil