23 Aralık 2009 Çarşamba

Limonlu Madelein Kekler




Malzemeler
1,5 su brd. un
3 yumurta
1 çay brd. tozşeker
80 gr. eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı : Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın. Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Eritilmiş tereyağını ekleyip biraz daha çırpıp limon suyunu ekleyin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Limon kabuğu rendesini de ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı, kaşık yardımıyla madelein kalıplarınıza dökün. Kalıplarınız küçük boy ise 8-10 dk, büyük boy ise 10-15 dk pişirin. Fırından çıkarıp, soğuttuktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarifimi Soft Bowl Kek Etkinliği'ne gönderiyorum.

1 yorum:

  1. nefis bir kek tarifi daha ellerinize sağlık..
    Kek lere karşı zaafım var...elimde değil ne yapayım.

    YanıtlaSil