19 Ocak 2015 Pazartesi

Kahvaltı Keki, Tuzlu Mini Kekler, Zeytinli, Peynirli Kek, Tuzlu Muffin

Merhabalar,
Arayı uzattım değil mi? Nedense, bekleyen onca tarife, DIY çalışmalarına rağmen yazasım gelmedi. Bazen böyle bir ara verme ihtiyacı hissediyor insan sanırım. Bir de yazacak pek bir şey olmayınca tıkanıyorum ben. Burayı bir yemek bloğu gibi yapmak istemediğim için, sadece tarif ver çık durumunu sevmiyorum. Mutlaka kendimden bir şeyler yazayım, paylaşacak bir hikayem olsun istiyorum.
Son haftalar da biraz yoğun geçti benim için. Ercüment'in yemin töreni için ziyarete gidecektik birkaç kişi. O sıra havalar çok fenaydı, Bolu'da yolda kalanlar, buzlu yollar felan biraz ürkütmüştü bizi. Ama ben yine de kalacak yer bulmaya çalışıyor, otobüs biletlerini ayarlamayla uğraşıyordum. Ne yazık ki hava muhalefeti nedeniyle gidemedik törene. Bir de bu hava şartlarında tehlikeye girmeye lüzum yok diye düşündük. Bu sefer de iptaller için bir telefon trafiğine giriştim.
Yine de ben duramadım tabi :) Bir kere karpuz kabuğu düşmüştü aklıma. Cumartesi gecesi için firmalara yol durumunu sordum, baktım bir şey yok diyorlar hemen biletlerimi ayırttım, hooop sabahına oradaydım :)) Hem Kastamonu'yu da tekrar görecektim. Onca zaman sonra tekrar Kastamonu'ya, karlı, buzlu yollarda gitmek beni çok heyecanlandırmıştı. Orada okurken Şubat tatilinde Bolu hep karlı olur, otobüsün en ön koltuğundan karlı yolu seyrede seyrede gidip gelirdim İstanbul'a. Yine öyle bir yolda ulaştım Kastamonu'ya, gezdik dolaştık o gün. Tabi unutmuşum Kastamonu'nun soğuğunu. Dondummm, dondum.. Yani bir güzel şifayı da kaptım geldim.
Bugün hapşırıklarım, öksürüklerim ve durmak bilmeyen burnum için çekmecemdeki koca bir rulo tuvalet kağıdıyla mutluyum, huzurluyum :)
Bu hafta sonu da işte bir mutfağa giresim tuttu. Tamamen ekmek almaya üşenmekten önce börek yaptım. Sonra da yeğenlerime de götüreyim diye tuzlu kekler yaptım. Bir anda akla gelip, öylesine karıştırılmış malzemelerle, böyle güzel dokulu ve lezzetli bir kek çıkması benim "uğraşıp özenirsen bir şeye benzemez, öylesine iki dakikada yapıver" tezimi bir kez daha doğruladı :)
 Tabi "günaydın" yazıyor, sabah yayınlamayı düşündüğüm ve yazıya sabah başladığım için. Ama işyerinde olunca bu saatlere kadar uzuyor bir yazıyı yazıp yayınlamak. Bu seferlik idare edin pilizzz ;)



Zeytinli, Peynirli Mini Kekler / Muffinler
Malzemeler (8 adet)
50 gr eritilmiş margarin / tereyağı
2 yumurta
1+ 3/4 cup un (1+ 1 su brd.dan bir parmak eksik)
1 çay brd. süt
1 paket kabartma tozu
1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
4 adet çekirdeği çıkarılmış, doğranmış siyah zeytin
1 tutam kurutulmuş dereotu
3-4 dal taze maydanoz
Tuz

Yapılışı
  • Yumurtaları ve eritilmiş yağı tel çırpıcı ile çırpın.
  • Sütü, ufalanmış beyaz peyniri, zeytin parçalarını, otları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Unu da ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. biraz kalın bir hamur olacak.
  • Birer dolu kaşık karışımı cupcake kalıplarına koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.
Tasarım:Sawako Kuronuma