9 Haziran 2011 Perşembe

Keçe Oyuncaklar

Kışın yaptığım keçe bebekler.. Yayınlamaya fırsatım olmamıştı. İkisi arkadaşımın bebeğine gitti. Biri benim biri de Defne'nin. Yenileri de çok yakında.







4 Haziran 2011 Cumartesi

Fındık Unlu Kurabiyelerim

Gezmekten tozmaktan fırsat buldukça ve üşenmediğim zamanlardan birine denk geldi kurabiyelerim (hiç üşenmem sanıyordum ama evet üşenebiliyormuşum ben de).

Aylar önce alıp da beğenmediğim fındıklı kek ununa kurabiye olmak nasipmiş. Hem de çilek marmelatlı.
Çilek marmelatını da geçenlerde reçel krizine girdiğimde yapmıştım.
Reçel diye niyetlenmiştim ama çok karıştırınca marmelat tarzı bişey olmuştu.
Aslında marmelat olması daha iyi oldu, kolay sürülüyo, akmıyo felan diyerek avutuyorum şimdilik kendimi :) Beceremeyince bahane çok...



Malzemeler:
1 yumurta
100 gr eritilmiş margarin
1 çay brd. tozşeker
1 çorba kaşığı süt
Fındıklı kek unu (kabartma tozu unun içinde olduğundan ayrıca kullanmıyoruz)
Arasına sürmek için çilek marmeladı

Yapılışı : Yumurtayı, şekeri ve sütü iyice çırpın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini ekleyin. Yağ iyice karışınca fındıklı kek unundan azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sıkma torbasından sıkılabilecek şekilde yumuşak olana kadar un ekleyin ve bir kaşıkla iyice karıştırın. Yıldız veya bir başka şekildeki uç takılmış sıkma tırbasına doldurun hamuru. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklar vererek sıkın. 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin. Kurabiyelerin altı hafif pembeleşince fırından çıkarın. İyice soğuduktan sonra aralarına çilek marmeladı sürüp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



Asya'nın Oyuncakları







Amigurumi hakkında çok iyi bildiğim bir şey var, o da öğrenebilirsem asla vazgeçemeyeceğim.
Bunları yapan da ben değilim haliyle. Kısa bir süre sonra dünyaya gelecek olan, dört gözle ve heyecanla beklediğimiz Asya'mız için annesi, yani yengem yaptı.
Çokça rastladığım bir örgü tekniği amigurumi. Tığla ve aslında çok basit bir teknikle örüldüğünü biliyorum. Hemen hemen herşey yapılabiliyor, sabrettiğiniz sürece. Biraz sabır işi olduğunu düşünsem de öğrenmek için can atıyorum. Öğrenmek adına attığım birkaç adım başarısızlıkla sonuçlandığı ve henüz oturup da uğraşmadığım için henüz öğrenemedim. Ama dediğim gibi eğer öğrenirsem buraya da çok sık ekleyeceğim gibi :))
Tasarım:Sawako Kuronuma