22 Ocak 2011 Cumartesi

Bu Sabah Ben..

..haftaiçi asla uyanamayacağım bir saatte uyandım.
..kendime güzel bir kahvaltı hazırladım.
..Beşiktaş'a randevuma yetiştim.
..Güneşli sabahın keyfini çıkardım.
..Mutluyum, huzurluyum :))

Sabahki kahvaltım için kendime meyve ve bal eşiliğinde pancake ziyafeti çektim.
Üzerine krem peynir ve vişne reçeli sürülmüş krepi hep çok sevmişimdir. Ama görüntüsü itibariyle pancake'i(amerikan tarzı) daha çok seviyorum. Arada bir kahvaltıda değişiklik istediğimde yapardım.
Bu sabah da değişiklik olsun dedim.


 
 
Tek kişilik Pancake İçin;
1 su brd. un
3/4 su brd. süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
Azcık tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tereyağı veya margarin

Unu, şekeri, tuzu ve kabartma tozunu iyice karıştırıp ortasını hafifçe açıyoruz. Yumurtayı bir kasede biraz çırpıp una ekliyoruz. 1 su brd. sütü de ekleyip iyice çırpıyoruz. Karışımımız koyu ama akışkan bir hamur olmalı. Teflon bir tavaya çok az tereyağı koyup eritin. İsterseniz yağ kullanmayabilirsiniz de. Ocağın altı orta derecede ayarlı olsun. 1 kepçe hamuru tavaya yavaşça dökün. Hamuru çok yaymadan birkaç dk. pişirin. Üstünde delikler oluşup kenarları pişmeye başlayınca bir spatula ile çevirip diğer tarafını da kızartın. Aynı şekilde bütün hamuru pişirin. Servis için dilediğiniz meyveleri, bal, reçel, peynir gibi sevdiğiniz şeyleri kullanabilirsiniz. Ben muz, elma ve bal kullandım.
Afiyet olsun.

20 Ocak 2011 Perşembe

İlk Sufle Denememden Neler Öğrendim?

İki akşamdır mutfaktayım. Ne zamandır pek girip özene bezene bişey yaptığım yoktu. Dün akşam ablamın isteği üzerine kuru meyveli muffin yaptım. Sabahları işyerinde çayla yemek için iyi oluyormuş.
Bu akşam da ne zamandır yapmakla yapmamak arasında kararsız kaldığım sufleyi denedim. Biliyordum ki yeterli zamanı ayıramayacağım ve aceleye getireceğim için pek iyi olmayacak. Zaten hep bir eksiğim olur denediğim şeylerde ve güzel olmazsa da vazgeçerim bir daha denemem, eklerde olduğu gibi. Gerçi o maceramı size anlatmadım :) Neyse işte suflede de bazı hatalar oldu. Öncelikle kaba fazla doldurmadım çok kabarır da akar diye. Ama zar zor kabardı ve çıkarınca da söndü zaten :)) Sonra kabarsın diye beklerken meğer çok pişirmişim. İçi de öyle akışkan bir kıvamda olmadı yani. Ama ne oldu? Bir dahaki sefere bunları yapmamam gerektiğini öğrendim. Ve vazgeçmeyeceğim. Sufleyi sevmem sanıyordum. Dışarda da yemezdim hiç. Artık seveceğimi biliyorum :)

Ayrıca akşamları fotoğraf çekimlerim iyi olmadığı için de aslında pek bişey yapasım gelmiyor. Buna hemen bir çare bulmalıyım sanırım. Fotoğraflarım özenli ve güzel olmuyor maalesef.


7 Ocak 2011 Cuma

Son Zamanlarda Ben Ne Yaptım?


 
 
Bir arkadaşım için yaptığım ünlü basketbolculardan biri LeBron James,
 
 
Yılbaşı ağacım. Yamuldu sonradan ama çok cici oldu.
 
 
Ve Defne'nin Sümüklüböceği.

Bütün bunlar kendimi iyi hissettiğimde yaptıklarım. Son zamanlarda acayip bunalım takılıyorum. Herşey kötüye gidiyormuş ve ben hiçbir yere gitmiyormuşum gibi. Bir yandan böyle neşeli şeyler yaparken bir yandan hüzün ve üzüntü içinde kayboluyorum.
Mutfakta yeni bişeyler denemek istiyorum. Eğer şu kötü ruh halinden kurtulabilirsem bir ara oraya da uğramayı düşünüyorum :) Şimdilik bu kadar.
Görüşmek üzere.
Tasarım:Sawako Kuronuma